Файли до CS 1.6
Counter strike 1.6

CS 1.6 Сервер

CS 1.6 Загальне
Різне
Останні коментарі
Написав: КаVyн
Написав: 2vlad22
Написав: 2vlad22
Написав: 2vlad22
Мажори сайта
$eRJ
Адміністратор
Додано файлів: 762

КаVyн
V.I.P
Додано файлів: 172

B@CbOK
V.I.P
Додано файлів: 119

Наше опитування
Яка ваша найулюбленіша зброя ?
Всього відповідей: 1796
Головна » 2011 » Липень » 6 »

"Ctrl, Alt, Shift - цього мало"! - огляд Razer Anansi і Razer Naga EPIC




За довгі роки, що я граю в комп'ютерні ігри мені вдалося перепробувати велику кількість девайсов. За цей час визначилися переваги в жанрі ігор і на основі цього вибиралися пристрої останні декілька років. Йдеться про MMORPG (massively multiplayer online role - playing game). Потрібно відразу обмовитися, що в цьому огляді девайсы від Razer, як ні крути, порівнюватимуться з моїм особистим фаворитом - Microsoft Sidewinder X6. Проте, тільки у випадку з клавіатурою. Мишка і так фаворит, адже моя остання мишка - Razer Naga (оригінальна).

Загалом, цей огляд в першу чергу буде цікавий тим, хто віддався світу онлайну, але при цьому дуже хардкорным гравцем не є.

Дозвольте представити вам героїв сьогоднішнього огляду! Неймовірно "епічна" геймерская мишка Razer Naga EPIC і клавіатура Razer Anansi для "тру" гравців MMO. Ця парочка у буквальному розумінні створені один для одного. Один девайс доповнює інший і вже після декількох днів гри на них важко уявити собі, як вдалося б так віртуозно управляти своїм персонажем, скажімо, на клавіатурі, де немає жодної програмованої кнопки. Втім, про їх взаємозв'язок я розповім трохи пізніше. Перейдемо до розпаковування девайсов.



Razer Anansi

Перше, на що я звернув увагу на упаковках цих девайсов - це якісь цікаві категорії. Раніше у Razer нічого подібного не було. Річ у тому, що тепер введено умовне ділення пристроїв на "класи", цитую:

 

Elite

Ці продукти Razer створені з використанням самих ультрасучасних ігрових технологій, щоб Ви змогли отримати свідомо сильнішу перевагу в грі. Перевершуйте своїх супротивників новітніми технологіями і нововведеннями, створеними в ігрових лабораторіях Razer.

Expert

Ці продукти Razer можуть похвалитися додатковими ігровими функціями, які допоможуть Вам в грі бути сильніше за інших.

Essential

Ці базові продукти Razer нададуть Вам високий рівень гри, без збитку для ігрових стандартів, завдяки яким Razer заробив свою репутацію. Ласкаво просимо у вищу лігу.

Razer Anansi належить до класу Expert. Неймовірна кількість додаткових кнопок і можливість комбінувати їх підтверджує категорію.

Ну ось, клавіатуру ми витягнули. Тепер самий час зайнятися копіюванням технічної інформації з сайту Razer :

- 7 клавіш модифікаторів (Alt, Ctrl, Shift і їх комбінацій), що настроюються, для великого пальця

- Більше 100 програмованих клавіш Hyperesponse™

- Запис макросів на льоту

- Перемикання профілів однією кнопкою

- 5 додаткових макро-клавіш

- Оптимізоване розташування клавіш

- Включення ігрового режиму

- Швидкий доступ до управління медіа

- Підсвічування з 16 млн кольорів

- Розмір: 515 x 190 x 22 мм

Перше, що хочеться сказати: "З біса незвична клавіатура, де не можна переставити NUM Pad на ліву сторону або зняти його взагалі"!. Це уклін у бік компанії Microsoft і їх геніального рішення (запатентовано?), яке вони застосували при розробці Sidewinder X6. Мабуть, на цьому мої незручності закінчилися і я почав відкривати для себе усі плюси Razer Anansi.

Якість зборки у Anansi, як і усій продукції Razer, можна оцінити на 8 з 10. Усі деталі щільно посаджені, нічого не скрипить і не гуркотить. Але є декілька моментів, на які інженерам необхідно звернути увагу. Такі як, наприклад, стикування дна і нижньої частини верхньої панелі клавіатури виглядає не дуже акуратним. Вона майже не видно, але я те знаю, що вона ось така! У тому ж місці злегка островаты грані клавіатури, хоча при її використанні рука з ними майже не стикається. Чи ось ще один огріх, який по початку мене глибоко шокував.

Показалося, що клавіатура злегка несбаланисрованна по діагоналі з лівого нижнього на правий верхній край. Як на килимку, так і на рівному столі. Це явище пропало через пару днів після активного використання. Так що я не знаю, що це було. До речі, клавіатура ставиться на ніжки. Ах так, клавіша пропуск злегка деренчить.

Клавіатура тиха, в порівнянні в Microsoft SideWinder X6 або з будь-якою з клавіатур від Logitech серії G. Хід клавіш великий, на мій погляд, вибраний оптимально під MMO. Не розумію, як можна грати на slim 'ах або ноутбуках. Підсвічування яскраве і, що важливо, застосовується і до росіянинові алфавіту.

До речі, що стосується самих букв, тобто шрифтів. Компанія Razer славиться своїм неповторним стилем своєї продукції. У них класний дизайн упаковок, круті назви пристроїв. Але іноді вони перегинають палицю. На клавіші Razer Anansi нанесений страхітливо незвичний шрифт, подивитеся на фотографії. Буква "R" вводить в замішання. Але і до цього сміливого рішення дизайнерів можна звикнути. Десь за тиждень ви вже перестанете помічати різницю, особливо якщо друкуєте сліпим методом.

Приємним доповненням є невеликий медіа-панів на клавішах з F1 по F3, з F5 по F8 і з F11 по F12. Використовуючи його, ви швидко зможете поміняти рівень гучності в системі, перемкнути музичний трек і настроїти яскравість підсвічування. Окрім цього можна включити ігровий режим (Gaming Mode) поєднанням клавіш Fn F11(G), і тоді злюча кнопка Windows вас не потурбує.

Давайте нарешті перейдемо до найголовнішого достоїнства Razer Anansi, заради якого і пишеться цей огляд. Це панель під великий палець. Коли я уперше побачив анонс Anansi, то відразу сказав собі: "Пффф, що за нісенітниця? Ctrl, Alt, Shift - це усе, що мені потрібно"!. Для тих, хто жодного разу не MMO -геймер поясню чому такі важливі ці кнопки. Це так звані "модиферы" (modifier). З їх допомогою ви виставляєте собі комбінації Ctrl 1, Shift Q, Alt 5 і так далі. Це дозволяє максимально зручно розподілити усе "бинды" (bind) і віртуозно управляти своїм персонажем.

Так от, Razer Anansi спеціально створена, щоб ви розподілили свої "бинды" так, як зручно вашим пальцям. Окрім цього, в лівій частині клавіатури є 5 додаткових кнопок, які у світлі панелі під великий палець виглядають злегка даремними і навіть незручними.

Тепер особиста думка. Ви здивуєтеся, але я не використав ці 7 кнопок в якості "модиферов". Після декількох серйозних спроб переважити частину "биндов" на них я потерпів невдачу. Зрозумів, що я не зможу на додаток до Ctrl, Alt, Shift використати ще і панель під великий палець. До того ж верхній ряд (кнопки з T1 по T5) абсолютно не відчувається при спробі знайти їх наосліп, а з довгими пальцями (як у піаніста) використати їх взагалі виявилося не дуже зручно.

Тому для себе я вирішив, що використовуватиму ці клавіші, як звичайні "бинды" і тепер в World of Warcraft або RIFT вдасться "забиндить" усе, що треба. Благо, використовуючи програму драйверів від Razer Anansi це можна зробити без проблем.

Раз вже ми заговорили про програмну частину продукту Razer Anansi, то цим я і завершу свою розповідь про клавіатуру. Драйвера для клавіатури доступні тільки під Windows, на жаль. Як і усе девайсы від Razer клавіатуру можна і треба перепрошить, викачавши останню версію прошивки з сайту razerzone.com (зверніть увагу, що спочатку ви встановлюєте програму прошивки, а перепрошиваете девайс вже через неї). Детальніше про програмне забезпечення читайте у кінці огляду.


Razer Naga EPIC

  До мого безмірного щастя мені довелося писати огляд по оригінальній Razer Naga. Заради цікавості раджу усім ознайомитися з ним, пройшовши по цьому посиланню. Чому щастя безмірне? Та тому що без цієї мишки я не міг грати! Зрозуміло Razer Naga EPIC розглядатиметься крізь призму мого минулого досвіду і ця частина огляду буде написана в ключі порівняння.

Як і у випадку з клавіатурою, Razer Naga теж належить до категорії, але вже до Elite. Ніхто не посперечається, що мишка з 15-у додатковими кнопка - це не елітно! Ось тільки мишка не порадує левшей, не для вас вона.

Ось так ось класно упакована мишка. І знову займемося копіюванням технічної специфікації з сайту Razer :

- 17 повністю програмованих MMO -оптимизированных кнопок (включаючи 12 кнопок під великий палець)

- Підтримка роботи в подвійному режимі дротяною/безпровідною

- Три змінних ергономічних бічних панелі

- Док-станція для зарядки (також функціонує як блок безпровідного приймача)

- Підсвічування з вибором 16 мільйонів кольорів

- Лазерний сенсор 5600 DPI Razer Precision 3.5G

- Частота опитування 1000 Гц Ultrapolling™ / Час відгуку 1 мс

- Розмір 116 x 77 x 41 мм

- Час роботи від батарей: 12 ч (безперервне використання); 72 години (звичайне використання в ігровому режимі)

Ви вже напевно розгледіли на фотографіях, що для Razer Naga EPIC доступні декілька панелей. Великий недолік оригінальний мишки це моделі полягав саме в її розмірах. Для багатьох гравців (мої согильдицы в World of Warcraft) вона виявилася занадто маленькою. У комплекті до Razer Naga EPIC поставляються три різні бічні панелі. Кріпляться вони на магнітах (тримаються добре, не люфтит), а сама панель приховує відсік з акумулятором. Ось, подивитеся на ці фотографії: 

Ця мишка, як і минулі її моделі, виконані з використанням тих же поєднань пластика. З боків глянець, а по центру матовий пластик. І відразу про недоліки обох типів покриттів. Глянець. Ненавиджу глянець! У мене під рукою завжди є ганчірочка з мікрофібри для щогодинного протирання глянсових зон. Я розумію, що дизайн і все-такое, але скільки можна!? А тепер пройдемося по матовому пластику. Він прекрасний і не доставляє незручностей, але через місяць після використання у мене під пальцями основних кнопок з'явилися затерті зони (не стерті, а затерті).

На оригінальній Razer Naga такого немає і до цього дня. Поскупилися при виробництві?

Поглянемо на дно. Там у нас розташувалися: класно ковзаючі ніжки великої площі, сенсор, кнопка pair і два перемикачі. Перший - це включення і виключення мишки (зауваження про це в наступному абзаці). Другий - перемикання "биндов" з 1-9 на NUM Pad (зазвичай виставляють перемикач на останнє, щоб перебільшити свої ігрові можливості).

Тепер про найважливіше нововведення Razer Naga EPIC, яке мені не згодилося. Але багатьом, безумовно, врятує життя, нерви, зменшить кількість дротів і доставить радість. Мишка тепер може працювати у безпровідному режимі. Для цього у неї є акумулятор, док-станція і можливість заряджатися, працюючи до 12 годин. Док підключається до USB, потім вони з мишкою знаходять один одного (одночасним натисненням кнопки pair) і усе готово. Сама док-станція тяжеленькая, стоятиме там, де ви її поставите.

А мишка дуже легко встановлюється на зарядку (заряджати мишку в доці необхідно встановивши перемикач в положення OFF - це рекомендація від Razer). Ну а якщо ви такий же любитель дротів, як я, то покладете док-станцію в коробку і підключите мишку дротом. Ну хіба це не прекрасно? Адже дріт робить мишку повним аналогом першої Razer Naga. Правильне інженерне рішення!

Клик-клик-клац... Кнопочки. Був виправлений провал століття, епохи! Ой, про що це я? Був виправлений провал оригінальної і Razer Naga Molten Special Edition. Кнопки, які раніше розташовувалися на краю лівої кнопки миші, було абсолютно неможливо використати. Навіть якщо "забиндить" на них не дуже важливі команди, то при натисненні ви або схибите (зісковзне палець або натиснете ліву кнопку миші), або ви витратите силу-силенну часу на якісне натиснення. Загалом, забуваємо про це, як страшний сон.

Кнопки перенесли в центральну частину девайса, тепер усе по-людськи. У іншому усе залишилося як і раніше. "Мобільний телефон" на торці Razer Naga EPIC такий самий, як і у попередніх моделях. Пробач мене, читач, але я не бачу сенсу повторювати усе те, про що я писав у своєму огляді оригінальній "Наги". Адже абсолютно нічого в цих аспектах не помінялося.

Новачок, що узяв мишку в руки, постійно плутатиметься і навіть лаятиметься. Але пройде час, і він набуде вищого щастя. Ну а на перших парах йому допоможуть Grid Trainer, які клеяться на кнопки і допомагають наосліп орієнтуватися по 12-ти клавішах. Наклейки недовговічні і рано чи пізно відлітають від постійної фізичної дії і вологи (поту). Який жаль, що вони не продаються окремо, як витратний матеріал.


Категорія:

Ігрове залізо

| Переглядів: 1163 | Додав: $eRJ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
міні-Профіль



Гість, ми раді вас бачити! Буть-ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Приєднуйтесь до нас!

Пошук
Реклама
Наш банер
Допоможіть нашому сайту!
Розмістітивши наш банер у себе на сайті




[Інші банери]
Партнери
5 сайтів з TOP'а
1
Counter-Strike Por...
:3949 | :2028
2
Free-Torrent
:3947 | :2301
3
Офіційний сайт кла...
:3818 | :2970
4
< Music.Zaz-Diz...
:3777 | :2565
5
Counter-Strike por...
:3556 | :1881
+ Додати сайт +
© "CS-Yakudza Клан | Портал" 2009-2024 | Design by $eRJ
CS-Yakudza.com - Все для Counter Strike, файли, статті cs 1.6